Domů O nás

O nás

zpekackucz

Je to už nějaká doba, co jsem vykročila ze svého bytu ven, na sluncem zalitou ulici. Ten den bylo skutečně horko. Každý, kdo neměl po ruce něco, čím by se mohl ovívat nebo osvěžit, byl v koncích. Stačilo vejít do tramvaje, která toho dne fungovala jako jezdící skleník, a už jste viděli ve tvářích spolucestujících mírné rozladění z toho, že nastoupil kdosi, kdo jim bude krást i ten poslední kousek čerstvého vzduchu, co tudy proudil. Čas jsem si nehlídala, na mobil jsem se nedívala. Usadila jsem se na jedno z posledních volných míst u okénka a nechala horký vánek proudící do okna, ať si pohrává s mými vlasy. Ten den byl pro mě neobyčejně intuitivní, úsměvný. Po pár minutách jsem vystoupila na Václaváku. I přes ten pařák bylo pořád pár jedinců, co u stánku stáli frontu na klobásy. Proklouzla jsem mezi nimi a zamířila nahoru po kostkaté dlažbě. Jeden by řekl, že bych v tu chvíli měla cítit nervozitu. Jenže nikde nic. Já šla stále s úsměvem až nahoru pod ,,vocas,, , kde se začal psát příběh nové holky ,,Z Pekáčku,, . Potkala jsem tam ŠTĚSTÍ, a to doslova. A víte Vy co? Já si to štěstí chytla za ruku a od té doby už není blog ,,Z Pekáčku,, jen můj… on je NÁŠ … 🙂

 

Původní blog Z Pekáčku byl zaměřen spíše na pečení a přípravu sladkých dobrot. Vyžívala jsem se v přípravě cheesecaků na všechny možné způsoby, dorty jsem pekla skoro každý týden a nebyl víkend, kdy bych nepřipravila nějakou šťavnatou buchtu, koláč či moučník do skleniček. A samozřejmě, také nebyl den, kdy by se toto všechno nesnědlo… Ale jak jde čas, jde i blog. Vždycky jsem milovala procházky po farmářských trhách, čerstvou zeleninu a ovoce naskládané v přepravkách, zářící barvami a vůněmi, které by skutečná zelenina a ovoce měli mít. A kdesi, kdo ví jak a kdo ví proč, se ve mně něco pohnulo a já se začala zajímat o něco dalšího než jen o to, jak nejlépe umíchat čokoládovou polevu či vyšlehat krém.

Začala jsem se zajímat o živiny, vitamíny, složení a co pro mě bylo nejvíc šokující – také o absenci cukru. A světě div se, ono je to fajn 🙂 . Rozhodně nás ale neuvidíte jen o mrkvi a celeru. S mým Pavlíkem milujeme život a chceme ho žít naplno. Proto si nedáváme žádná omezování. Když máme na něco chuť ( jakože máme velmi často 😀 ), dáme si. U nás je nejvíc populární vepřové koleno, hlavně Pavlík mu nikdy neodolá, ale taky ho nikdy nedojí. Proto je pak třeba, aby dva drželi při sobě a byli tým. Takže v tom případě přiložím ruku k dílu já 🙂 . Vždycky mi schová kus té lahodné křupavé kůžičky co chutná jak máslíčko 🙂 .

A co mě na zdravém vaření a stravování baví nejvíce? Je to myšlenka, že děláme něco pro to, abychom ten náš krásný život mohli žít dál a naplno. Aby nás nohy unesly při výšlapu do hor, aby ruce při sjíždění řeky pořádně zabraly do pádel, aby srdce pořád spokojeně a šťastně tloukla. Je to myšlenka na to, že si tím dáváme příležitost k prožití úžasných zážitků ve zdravém těle.

A řadu z těch zážitků vám tady s Pavlem také představíme. Vezmeme Vás tam, kam máme namířeno, nabídneme Vám to, co si sami uvaříme, podělíme se s Vámi o dojmy z restaurací, akcí a událostí.

Zkrátka a dobře, podělíme se tady s Vámi o kousek toho našeho štěstí…

Barča a Pavel ♥

Získejte naše recepty pohodlně do mailu. Řekněte nám své jméno a e-mail a my se postaráme, abyste věděli o novém receptu hned.

Výborně! Máme hotovo.

Nastala chyba, prosíme, zkuste to znovu.

Souhlasím se zpracováním mých osobních údajů v souladu s GDPR